Ga naar de vestiging Putten

Inschrijven

Op zoek naar een goede tandarts in Nijkerk? Wacht niet langer en schrijf u in bij Mondzorg Midden Nederland Nijkerk. We staan graag voor u klaar.

3D Röntgen

Een 3D scan geeft een compleet overzicht van uw gebit, de kaken en het gebied dat er omheen ligt. Door de 3D beelden is goed te bepalen waar de zenuwbanen lopen, hoeveel bot er is, hoe de conditie is van het bot enz. Een 3D foto is onontbeerlijk voor een goede diagnostiek bij het plaatsen van implantaten en bij een wortelkanaalbehandeling waarbij de zenuwkanalen moeilijk te vinden zijn.

Het 3D Röntgenapparaat dat door ons wordt gebruikt staat bekend onder de naam CBCT (Cone Beam-computertomografie). CBCT is een recent ontwikkelde techniek binnen de computertomografie waarmee met röntgenstraling driedimensonale afbeeldingen van de mond en omgeving gemaakt worden en vervolgens wordt gebruikt voor onderzoek en ter ondersteuning van het stellen van diagnoses.
Een CBCT opname kan worden gebruikt voor o.a. het onderzoeken van mogelijkheden met betrekking tot implantologie en het opsporen van ontstekingen en wortelfacturen.

In de persoon van Diederik Backelandt beschikken wij over de deskundigheid die vereist is bij het gebruik van CBCT toestellen binnen de tandheelkunde.

rontgen3rontgen1